De brouwers

De brouwers

Deze vrienden stonden aan de wieg van Brouwtoren. Zij brouwen het enige echte Brouwtorenbier. Toen in de huiskamer van Dimitri, nu in het iconische Peeman gebouw.

Brouwtoren - Darren Besselink
Darren Besselink

Geboren in het Achterhoekse Groenlo, op steenworp afstand van de oorspronkelijke Grolsch brouwerij. Na zijn studie bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg volgde hij zijn oude huisgenoot Dimitri naar het mooie Nijmegen. Noemde de flat van Dimitri “Brouwtoren” en is daarmee de bedenker van onze naam. In het dagelijks leven database marketeer bij Bouwmaat. Favoriete niet-Brouwtoren bier: La Trappe Isid'or.

Brouwtoren - Dimitri van Hees
Dimitri van Hees

Geboren en getogen te Nijmegen-Oost. Woonde tijdens zijn studie Information Management aan de Universiteit van Tilburg acht jaar in hetzelfde Tilburgse studentenhuis als Darren. Daarna kwam hij terug naar Nijmegen en sindsdien woont hij in het appartement aan de Kronenburgersingel dat de eerste jaren dienst deed als onze brouwlocatie. In het dagelijks leven eigenaar van Jump Ventures. Favoriete niet-Brouwtoren bier: Hertog-Jan Grand Prestige.

Brouwtoren - Tim van der Weyden
Tim van der Weyden

De tweede Nijmeegse brouwer, ook uit Oost. Opperde in 2012 het idee om zelf bier te gaan maken, waarna het hele avontuur begon. Studeerde Informatica in Enschede en Kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit. Vindt alles met schroefjes, knopjes en lampjes leuk en is dan ook onze techneut. In het dagelijks leven werkzaam als zelfstandig IT consultant. Favoriete niet-Brouwtoren bier: Tripel Karmeliet.