Brouwtoren - De smaak van Nijmegen
De smaak van Nijmegen

De smaak van Nijmegen

Bij Brouwtoren bepaal jij, met de brouwers, hoe onze nieuwe bieren smaken. Samen maken we de smaak van Nijmegen.

Brouwtoren lanceert een paar keer per jaar een nieuw beproefd bier. Om het ultieme recept te vinden, experimenteren we wekelijks in ons brouwlab met nieuwe smaken die jij kunt proeven en beoordelen. Op basis van alle feedback verbeteren wij de bieren net zolang tot we samen de winnende smaak hebben gevonden.

Hoe werkt het?

1

Wekelijks experimenteren we met nieuwe smaken in lage volumes. In het proeflokaal kan jij deze proeven en beoordelen.

2

Op basis van alle feedback worden de smaken doorontwikkeld.

3

Een paar keer per jaar wordt de ultieme favoriet van dat moment omgedoopt tot een vast Brouwtoren bier. Die wordt officieel 'beproefd & beklonken'.

4

Het nieuwe bier wordt in hoge volumes gebrouwen en verkocht aan horeca en slijterijen. Ook komt het vast op de tap in ons proeflokaal.

Wil jij meewerken aan de smaak van Nijmegen? Bestel dan één van onze nieuwe smaken en vul het feedbackformulier in. Benieuwd welke bieren momenteel in ontwikkeling zijn? Kijk bij onze bieren.

al onze bieren

Vraag en antwoord

Hoe kan ik de bieren beoordelen?

Als je een nieuwe smaak bestelt in het proeflokaal krijg je een feedbackformulier mee dat je kunt invullen.

Hoezo 'de smaak van Nijmegen'?

Vanaf dag één werkt Brouwtoren nauw samen met de familie, vrienden en horeca bij de ontwikkeling van nieuwe bieren. Zo kon bij ons eerste bier, de Beta (inmiddels de Amber genaamd), een uitgebreid online feedbackformulier ingevuld. In ons nieuwe pand aan de Waldeck Pyrmontsingel hebben we de beschikking over een brouwlab en een proeflokaal. Dat biedt de kans om nog een stap verder te gaan: nieuwe smaken worden ontwikkeld in ons brouwlab en direct beproefd door bezoekers in het proeflokaal. Op basis van de reacties blijven we onze bieren verbeteren. Zodra de smaak 'beproefd & beklonken' is wordt het nieuwe bier op de markt gebracht.

Wat voor een bieren kan ik proeven in het proeflokaal?

Onze beproefde bieren staan altijd op de tap: de Licht Blond, de Amber, de Weizen Tripel en de Zwaar Donker. Daarnaast bieden we altijd minimaal twee nieuwe smaken. Bij de bar zie je wat op dit moment te proeven is.

Kan ik ook zelf een recept aandragen voor de smaak van Nijmegen?

Jazeker. Bespreek je recept met een van onze brouwers. We bekijken samen of het recept gemaakt kan worden en hoe het past in de brouwplanning.

Moeten de nieuwe recepten ergens aan voldoen?

Nee, als we het maar kunnen brouwen.

Kan ik ook mijn eigen bier brouwen?

Bij Brouwtoren brouwen we niet in opdracht. Vind je het leuk om een dag mee te brouwen? Boek dan een meebrouwdag.