ONS VERHAAL

Brouwtoren is een uit de hand gelopen hobby van vier Nijmeegse vrienden. Tijdens een dronken avond besloten ze zelf bier te gaan maken.

DIMITRI'S HUISKAMER

Brouwtoren 1.0 | 2012 - 2014

Brouwtoren 1.0 | 2012 - 2014

In de zomer van 2012 begon het grote Brouwtoren avontuur. Met een klein keteltje en wat plastic emmers probeerden we in de huiskamer van Dimitri ons eigen bier te maken. Met succes, want het eerste biertje, de Torenbok (inmiddels omgedoopt tot de Amber), viel zo goed in de smaak dat verschillende kroegen ons adviseerden het bier op de markt te brengen.

In de zomer van 2012 begon het grote Brouwtoren avontuur. Met een klein keteltje en wat plastic emmers probeerden we in de huiskamer van Dimitri ons eigen bier te maken. Met succes, want het eerste biertje, de Torenbok (inmiddels omgedoopt tot de Amber), viel zo goed in de smaak dat verschillende kroegen ons adviseerden het bier op de markt te brengen.

In de zomer van 2012 begon het grote Brouwtoren avontuur. Met een klein keteltje en wat plastic emmers probeerden we in de huiskamer van Dimitri ons eigen bier te maken. Met succes, want het eerste biertje, de Torenbok (inmiddels omgedoopt tot de Amber), viel zo goed in de smaak dat verschillende kroegen ons adviseerden het bier op de markt te brengen.

In de zomer van 2014 lanceerden we het eerste echte Brouwtoren bier: de Beta, naar recept van de Torenbok. De voorraad was gelijk uitverkocht en we moesten direct een nieuwe batch laten maken. Maar omdat de huiskamer niet ingericht was op hoge volumes, moesten we het brouwen inmiddels uitbesteden. Daardoor hielden we er niks aan over en onze grootste hobby, zelf bierbrouwen, waren we kwijt. Dit moest anders.

In de zomer van 2014 lanceerden we het eerste echte Brouwtoren bier: de Beta, naar recept van de Torenbok. De voorraad was gelijk uitverkocht en we moesten direct een nieuwe batch laten maken. Maar omdat de huiskamer niet ingericht was op hoge volumes, moesten we het brouwen inmiddels uitbesteden. Daardoor hielden we er niks aan over en onze grootste hobby, zelf bierbrouwen, waren we kwijt. Dit moest anders.

In de zomer van 2014 lanceerden we het eerste echte Brouwtoren bier: de Beta, naar recept van de Torenbok. De voorraad was gelijk uitverkocht en we moesten direct een nieuwe batch laten maken. Maar omdat de huiskamer niet ingericht was op hoge volumes, moesten we het brouwen inmiddels uitbesteden. Daardoor hielden we er niks aan over en onze grootste hobby, zelf bierbrouwen, waren we kwijt. Dit moest anders.

BINDERSKAMPWEG

Brouwtoren 2.0 | 2015 - 2019

Brouwtoren 2.0 | 2015 - 2019

We besloten onze eigen brouwerij met grotere ketels op te zetten. We sloegen onze spaarpotten kapot en vonden een geschikte loods op het industrieterrein. In januari 2015 was onze nieuwe brouwerij aan de Binderskampweg een feit.


We leerden opnieuw brouwen met de vernieuwde installaties, maar al snel bleek onze provisorische oplossing voor klimaatcontrole ons in de weg te staan. In de winter raakten onze gisttanks te koud en in de zomer te warm. Hierdoor moesten we bijna al ons bier vernietigen. Na opnieuw een mislukte batch was ons geld op en moesten we onze conclusies trekken. Op zoek naar een nieuwe hobby.


Het waren de fans, kroegen, vrienden en familie, die ons aanmoedigden om toch door te gaan, "Al moeten we meebetalen”. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen. We stampten binnen een maand een crowdfundingcampagne uit de grond en vier uur na de start van de campagne was ons streefbedrag behaald. Brouwtoren kon door! Nu met industriële machines, inclusief klimaatcontrole. In de jaren daarna ontwikkelden we drie nieuwe bieren, waaronder de prijswinnende Zwaar Donker.

We besloten onze eigen brouwerij met grotere ketels op te zetten. We sloegen onze spaarpotten kapot en vonden een geschikte loods op het industrieterrein. In januari 2015 was onze nieuwe brouwerij aan de Binderskampweg een feit.


We leerden opnieuw brouwen met de vernieuwde installaties, maar al snel bleek onze provisorische oplossing voor klimaatcontrole ons in de weg te staan. In de winter raakten onze gisttanks te koud en in de zomer te warm. Hierdoor moesten we bijna al ons bier vernietigen. Na opnieuw een mislukte batch was ons geld op en moesten we onze conclusies trekken. Op zoek naar een nieuwe hobby.


Het waren de fans, kroegen, vrienden en familie, die ons aanmoedigden om toch door te gaan, "Al moeten we meebetalen”. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen. We stampten binnen een maand een crowdfundingcampagne uit de grond en vier uur na de start van de campagne was ons streefbedrag behaald. Brouwtoren kon door! Nu met industriële machines, inclusief klimaatcontrole. In de jaren daarna ontwikkelden we drie nieuwe bieren, waaronder de prijswinnende Zwaar Donker.

We besloten onze eigen brouwerij met grotere ketels op te zetten. We sloegen onze spaarpotten kapot en vonden een geschikte loods op het industrieterrein. In januari 2015 was onze nieuwe brouwerij aan de Binderskampweg een feit.


We leerden opnieuw brouwen met de vernieuwde installaties, maar al snel bleek onze provisorische oplossing voor klimaatcontrole ons in de weg te staan. In de winter raakten onze gisttanks te koud en in de zomer te warm. Hierdoor moesten we bijna al ons bier vernietigen. Na opnieuw een mislukte batch was ons geld op en moesten we onze conclusies trekken. Op zoek naar een nieuwe hobby.


Het waren de fans, kroegen, vrienden en familie, die ons aanmoedigden om toch door te gaan, "Al moeten we meebetalen”. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen. We stampten binnen een maand een crowdfundingcampagne uit de grond en vier uur na de start van de campagne was ons streefbedrag behaald. Brouwtoren kon door! Nu met industriële machines, inclusief klimaatcontrole. In de jaren daarna ontwikkelden we drie nieuwe bieren, waaronder de prijswinnende Zwaar Donker.

WALDECK PYRMONTSINGEL

Brouwtoren 3.0 | 2019 - 2022

Brouwtoren 3.0 | 2019 - 2022

Onze brouwerij op het industrieterrein zat erg achteraf. Onze ambitie was altijd om dichter bij onze achterban, dichter bij het centrum te komen. Toen drankenhandel Peeman ons tipte dat hun pand in Nijmegen-Oost vrijkwam, was de keuze snel gemaakt. Dit was de ultieme kans om een brouwerij mét proeflokaal te realiseren. Vlak bij het centrum, in een pand met een geweldige historie.


In juni 2020 openden we hier onze deuren. Nu kan iedereen bij ons terecht om het brouwproces van dichtbij mee te maken en natuurlijk om te genieten van Brouwtoren bier. Proost!

Onze brouwerij op het industrieterrein zat erg achteraf. Onze ambitie was altijd om dichter bij onze achterban, dichter bij het centrum te komen. Toen drankenhandel Peeman ons tipte dat hun pand in Nijmegen-Oost vrijkwam, was de keuze snel gemaakt. Dit was de ultieme kans om een brouwerij mét proeflokaal te realiseren. Vlak bij het centrum, in een pand met een geweldige historie.


In juni 2020 openden we hier onze deuren. Nu kan iedereen bij ons terecht om het brouwproces van dichtbij mee te maken en natuurlijk om te genieten van Brouwtoren bier. Proost!

Onze brouwerij op het industrieterrein zat erg achteraf. Onze ambitie was altijd om dichter bij onze achterban, dichter bij het centrum te komen. Toen drankenhandel Peeman ons tipte dat hun pand in Nijmegen-Oost vrijkwam, was de keuze snel gemaakt. Dit was de ultieme kans om een brouwerij mét proeflokaal te realiseren. Vlak bij het centrum, in een pand met een geweldige historie.


In juni 2020 openden we hier onze deuren. Nu kan iedereen bij ons terecht om het brouwproces van dichtbij mee te maken en natuurlijk om te genieten van Brouwtoren bier. Proost!

KOOP EEN STUKJE BROUWTOREN

Brouwtoren 4.0 | 2023+

Brouwtoren 4.0 | 2023+

We zaten direct helemaal op onze plek op de nieuwe locatie: het proeflokaal zat elk weekend vol en we brouwden én verkochten meer bier dan ooit tevoren. Maar we zagen ook mooie kansen om Brouwtoren verder te laten groeien en nog rendabeler te maken.


We maakten nieuwe plannen voor de doorontwikkeling van Brouwtoren en doopten deze om tot Brouwtoren 4.0. Om de plannen te realiseren, zetten we opnieuw een crowdfunding campagne op: Koop een stukje Brouwtoren. De crowdfunding werd een groot succes: we haalden € 300.000 op. Alle plannen worden inmiddels uitgevoerd.

We zaten direct helemaal op onze plek op de nieuwe locatie: het proeflokaal zat elk weekend vol en we brouwden én verkochten meer bier dan ooit tevoren. Maar we zagen ook mooie kansen om Brouwtoren verder te laten groeien en nog rendabeler te maken.


We maakten nieuwe plannen voor de doorontwikkeling van Brouwtoren en doopten deze om tot Brouwtoren 4.0. Om de plannen te realiseren, zetten we opnieuw een crowdfunding campagne op: Koop een stukje Brouwtoren. De crowdfunding werd een groot succes: we haalden € 300.000 op. Alle plannen worden inmiddels uitgevoerd.

We zaten direct helemaal op onze plek op de nieuwe locatie: het proeflokaal zat elk weekend vol en we brouwden én verkochten meer bier dan ooit tevoren. Maar we zagen ook mooie kansen om Brouwtoren verder te laten groeien en nog rendabeler te maken.


We maakten nieuwe plannen voor de doorontwikkeling van Brouwtoren en doopten deze om tot Brouwtoren 4.0. Om de plannen te realiseren, zetten we opnieuw een crowdfunding campagne op: Koop een stukje Brouwtoren. De crowdfunding werd een groot succes: we haalden € 300.000 op. Alle plannen worden inmiddels uitgevoerd.

DE BROUWERS

Deze vrienden stonden aan de wieg van Brouwtoren. Zij brouwen het enige echte Brouwtorenbier. Toen in de huiskamer van Dimitri, nu in het iconische Peemangebouw.

DE BROUWERS

Deze vrienden stonden aan de wieg van Brouwtoren. Zij brouwen het enige echte Brouwtorenbier. Toen in de huiskamer van Dimitri, nu in het iconische Peemangebouw.

DE
BROUWERS

Deze vrienden stonden aan de wieg van Brouwtoren. Zij brouwen het enige echte Brouwtorenbier. Toen in de huiskamer van Dimitri, nu in het iconische Peemangebouw.

DARREN
BESSELINK

DARREN BESSELINK

Geboren in het Achterhoekse Groenlo, op steenworp afstand van de oorspronkelijke Grolsch brouwerij. Na zijn studie bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg volgde hij zijn oude huisgenoot Dimitri naar het mooie Nijmegen. Noemde de flat van Dimitri 'Brouwtoren' en is daarmee de bedenker van onze naam. In het dagelijkse leven marketing automation specialist bij Carrière uitzendbureau. Favoriete niet-Brouwtoren bier: La Trappe Isid'or.


Geboren in het Achterhoekse Groenlo, op steenworp afstand van de oorspronkelijke Grolsch brouwerij. Na zijn studie bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg volgde hij zijn oude huisgenoot Dimitri naar het mooie Nijmegen. Noemde de flat van Dimitri 'Brouwtoren' en is daarmee de bedenker van onze naam. In het dagelijks leven crm-marketeer bij Harmony. Favoriete niet-Brouwtoren bier: La Trappe Isid'or.

Geboren in het Achterhoekse Groenlo, op steenworp afstand van de oorspronkelijke Grolsch brouwerij. Na zijn studie bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg volgde hij zijn oude huisgenoot Dimitri naar het mooie Nijmegen. Noemde de flat van Dimitri 'Brouwtoren' en is daarmee de bedenker van onze naam. In het dagelijks leven crm-marketeer bij Harmony. Favoriete niet-Brouwtoren bier: La Trappe Isid'or.

DIMITRI
VAN HEES

DIMITRI VAN HEES

Geboren en getogen te Nijmegen-Oost. Woonde tijdens zijn studie Information Management aan de Universiteit van Tilburg acht jaar in hetzelfde Tilburgse studentenhuis als Darren. Daarna kwam hij terug naar Nijmegen en sindsdien woont hij in het appartement aan de Kronenburgersingel dat de eerste jaren dienst deed als onze brouwlocatie. In het dagelijks leven eigenaar van Jump Ventures. Favoriete niet-Brouwtoren bier: Hertog-Jan Grand Prestige.

TIM VAN
DER WEYDEN

TIM VAN DER WEYDEN

De tweede Nijmeegse brouwer, ook uit Oost. Opperde in 2012 het idee om zelf bier te gaan maken, waarna het hele avontuur begon. Studeerde informatica in Enschede en kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit. Vindt alles met schroefjes, knopjes en lampjes leuk en is dan ook onze techneut. In het dagelijks leven werkzaam als zelfstandig IT-consultant. Favoriete niet-Brouwtoren bier: Tripel Karmeliet.


De tweede Nijmeegse brouwer, ook uit Oost. Opperde in 2012 het idee om zelf bier te gaan maken, waarna het hele avontuur begon. Studeerde informatica in Enschede en kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit. Vindt alles met schroefjes, knopjes en lampjes leuk en is dan ook onze techneut. In het dagelijks leven werkzaam als zelfstandig IT-consultant. Favoriete niet-Brouwtoren bier: Tripel Karmeliet.

De tweede Nijmeegse brouwer, ook uit Oost. Opperde in 2012 het idee om zelf bier te gaan maken, waarna het hele avontuur begon. Studeerde informatica in Enschede en kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit. Vindt alles met schroefjes, knopjes en lampjes leuk en is dan ook onze techneut. In het dagelijks leven werkzaam als zelfstandig IT-consultant. Favoriete niet-Brouwtoren bier: Tripel Karmeliet.

GIJS VAN
ZADELHOFF

GIJS VAN ZADELHOFF

Geboren en getogen net boven Nijmegen-Noord. Liep voor zijn studie International Food and Agri Business (HAS) stage bij Brouwtoren. De samenwerking beviel zo goed dat we na zijn stageperiode besloten niet meer van elkaar af te willen. Sindsdien is Gijs de baas van de brouwzaal op vrijdag en zaterdag. Favoriete niet-Brouwtoren bier: Texels Skuumkoppe.